U GOSPIĆU OTVORENO RECIKLAŽNO DVORIŠTE ZA KOMUNALNI OTPAD

U nazočnosti župana Ličko-senjske županije Ernesta Petrya i zamjenice Jasne Orešković Brkljačić, gradonačelnika Karla Starčevića i njegove zamjenice Kristine Prša, predsjednice gradskog vijeća Ane Marije Zdunić, direktora Komunalca Gospić Milana Mataije, predstavnika Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, prisutnih vijećnika i ostalih uzvanika danas je otvoreno Reciklažno dvorište za komunalni otpad. Grad Gospić izgradio je i opremio Reciklažno dvorište te ga je po završetku izgradnje dodijelio na upravljanje Komunalcu Gospić d.o.o. Riječ je o projektu, vrijednom 593.000,63 EUR od čega su 488.038,48 EUR bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda Europske unije. Prisutne je na samom početku pozdravio gradonačelnik grada Gospića Karlo Starčević te je rekao nešto više o značaju ovog projekta:

„Otvaranje Reciklažnog dvorišta osim smanjenja količine odložnog otpada na odlagalištu Rakitovac i broja divljih odlagališta te količine otpada bačenog u okoliš svakako će pozitivno utjecati i na razvoj svijesti građana i važnost brige za naš zajednički okoliš, a dakako da će to i smanjiti troškove zbrinjavanja otpada.”

Ispred Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost obratila se Nataša Dankić Sliepčević istaknuvši kako je Hrvatska u prethodnih nekoliko godina napravila veliki iskorak u zbrinjavanju otpada, jako puno je uloženo u komunalnu infrastrukturu.

„I ovo Reciklažno dvorište pridonijeti će unaprjeđenju sustava gospodarenja otpadom na području grada Gospića“.

Gradonačelnik Starčević predao je ključeve Reciklažnog dvorišta za komunalni otpad direktoru Komunalca Milanu Mataiji koji je kazao da je ovaj projekt od velike važnosti za građane grada Gospića.

Koristim priliku da se još jednom zahvalim gradonačelniku, zamjenici i svim njegovim suradnicima u gradskoj upravi na podršci u proteklih pet godina, na ulaganju u segment zaštite okoliša koji je sigurno u povijesti grada Gospića daleko najveći“.

Nakon svečane primopredaje prisutni su obišli pogon novootvorenog Reciklažnog dvorišta.

IZVOR: RADIO GOSPIĆ

Ostale Obavijesti

KOMUNALAC GOSPIĆ d.o.o.