Nabava 2 komunalna vozila za Komunalac Gospić d.o.o.

Komunalcu Gospić d.o.o., u okviru javnog poziva „Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada“  – Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014-2020“ (KK.06.3.1.180040), odobren je projekt „Nabava 2 komunalna vozila za Komunalac Gospić d.o.o.“. Glavni ciljevi projekta su povećanje kapaciteta za odvojeno sakupljanje otpada što će rezultirati povećanjem količina odvojeno sakupljenog otpada te tako doprinijeti oporabi otpada i konačno smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalište.

U sklopu projekta nabavljena su dva nova komunalna vozila za odvojeno sakupljanje otpada kapaciteta 7,5 m3 i 16m3 sa najmodernijom tehnologijom koja koristi različite filtere koji znatno smanjuju emisije ispušnih plinova i prihvatljiviji su za okoliš.

Vrijednost nabavke dva komunalna vozila iznosi 2.316.250,00 kuna, od čega su bespovratna EU sredstva 1.850.000,00 kn dok je ostatak sredstava u iznosu od 466.250,00 kuna osigurao Grad Gospić. Nabavljena vozila su visokih europskih performansi tj. kvalitetnog motora niske emisije CO2 plinova, niske razine buke te jednostavnog upravljanja. Ova vozila bit će izuzetno funkcionalna i u uvjetima visokih temperatura, ali isto tako i niskih koje ovaj kraj ima u zimskim mjesecima, te će se korištenjem ovih kvalitetnih komunalnih vozila uvelike uštedjeti.

Nakon prethodno potpisanog ugovora o nabavci komunalnih vozila između Komunalca Gospić d.o.o.  i tvrtke Tehnix d.o.o., 14.6.2021. godine, na Trgu Stjepana Radića obavljena je isporuka dva komunalna vozila od strane tvrtke  TEHNIX d.o.o. iz Donjeg Kraljevca. Ključeve direktoru Komunalca Milanu Mataiji uručio je zamjenik generalnog direktora tvrtke Tehnix d.o.o. Željko Horvat.

Provedbom ovog projekta modernizirao se vozni park, optimizirao proces odvojenog prikupljanja otpada i  kvaliteta cjelokupnog sustava gospodarenja otpada.

Ostale Obavijesti

KOMUNALAC GOSPIĆ d.o.o.