Isporučena nova dva vozila Komunalcu Gospić

Na trgu Stjepana Radića u Gospiću danas je obavljena isporuka nova dva komunalna vozila od strane tvrtke TEHNIX d.o.o. Komunalcu Gospić. Ključevi vozila uručeni su direktoru Milanu Mataiji.
-„ Danas smo došli do trenutka isporuke dva specijalna vozila koje ćemo koristiti u sustavu razdvajanja i prikupljanju komunalnog otpada. Vozila su financirana europskim sredstvima uz pomoć Grada Gospića, ukupno dva milijuna i 300 tisuća kuna, od čega je milijun i 850 tisuća kuna bespovratnih sredstava i 466.250,00 kuna koje je osigurao Grad Gospić na čemu im se iskreno zahvaljujem.“

Mataija je naglasio kako je ovo samo nastavak zajedničke politike Grada Gospića i tvrtke Komunalac. Nakon nabavke vozila i nabavke spremnika koje će građani zadužiti, slijedi novi projekt a to je izgradnja reciklažnog dvorišta i projekt izgradnje pretovarne stanice.

Gradonačelnik Starčević naglasio je kako je ovo znak da se u gradu Gospiću radilo, zahvalio se svim djelatnicima Ureda za gospodarstvo i direktoru komunalnog poduzeća koji ih je u stopu pratio, a rezultat toga su ova dva vozila koja će služiti za razdvajanje otpada, ali i zaštitu okoliša.
„ Mi se uklapamo u trend sakupljanja i zbrinjavanja otpada Europske unije. Nadam se da ćemo uskoro, s ova dva vozila, klasificirat otpad i biti učinkoviti kao što su i u velikim gradovima i razvijenim državama Europske unije. Puno hvala svima i hvala TEHNIX-u koji se potrudio gotovo mjesec dana prije roka isporučit vozila.“

Tehnički direktor firme TEHNIX Željko Horvat naglasio je kako je ovo primjer dobre prakse, primjer Komunalca i Grada Gospića gdje se jasno vidi kako može europski novac iz fondova direktno doći do građana preko domaćih industrijskih radnih mjesta.

IZVOR/ RADIO-GOSPIĆ.COM

 

Ostale Obavijesti

KOMUNALAC GOSPIĆ d.o.o.